Ansvar

Som ett globalt företag är vi medvetna om vårt ansvar – inte bara mot våra gäster och anställda, utan även mot miljön. Vi strävar efter att vara ett hållbart företag med ambitionen att belasta våra naturresurser så lite som möjligt. Mycket har gjorts och mycket måste göras. Vi vill vara säkra på att de anpassningar vi gör är mest effektiva, därför är vi väldigt noggranna med hur vi utvecklar vårt miljöarbete. Då smakar maten ännu godare.

Förståelse

Innan vi öppnar dörrarna till våra restauranger tänker vi på mycket mer än vår goda mat.

Innan vi ens tänder grillarna måste vi tänka på vårt miljöansvar, ingrediensernas ursprung, hur vi säkerställer den höga kvaliteten på våra produkter, våra anställdas fortbildning och, självklart, att ge våra gäster en utmärkt smakupplevelse. Varje dag.

Produktansvar

Vårt miljöarbete.

Burger King har ett genomgående miljöarbete. Vi har alltid varit selektiva när vi väljer våra ingredienser. Våra etiska och kvalitativa krav gäller alla leverantörer, och vi använder kontinuerliga tredjepartskontrollanter för att säkerställa att de efterföljs.

Matsvinnet på restaurangerna ligger på endast 0,8% (motsvarande siffra i svenska hushåll ligger på 25%). Omkring 90% av vårt avfall återvinns. Restavfall går till energiutvinning för uppvärmning av bland annat bostäder. Alla förpackningar är gjorda av nedbrytbart material. Fritösfettet lämnas till Svensk Fettåtervinning. Vi har ett effektivt logistiskt system med en distributör som levererar huvuddelen av restaurangernas varor. Varornas förpackningar är anpassade så att de skall kunna packas optimalt och på så vis minimera antalet transporter.

Samtliga råvaror är fria från GMO och vi använder inte transfett i vår fritösolja. Dessutom är vårt kaffe både Organic- och Rättvisemärkt.

 

HÄLSA OCH NÄRING

COMPANY_RESPONSIBILITY_HEALTH_IMG

Bättre smak med gott samvete.

Grillning är ett av de nyttigaste sätten att tillaga kött. Och självklart erbjuder vi mat med mindre fett och kolhydrater. Titta på våra extra nyttiga alternativ. Vi är också medvetna om vårt ansvar gentemot våra yngre gäster. Därför erbjuder vi måltider med mindre än 560 kcal, helt utan färgämnen och smaktillsatser.

Anställda

De bästa anställda och den bästa smaken.

De bästa burgarna kräver de bästa ingredienserna. Men lika viktigt är att ha rätt personal med passion för kvalitet. Vi letar alltid efter människor som vill hjälpa oss att leverera grillade burgare till hela Sverige. Som anställd får du omfattande utbildning och fortbildning. Våra nyanställda lär sig allt om smak, färskhet, kvalitet och att arbeta i en snabbmatsrestaurang.